ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Στην Μύκονο δεν υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια για πεζοπορία ωστόσο αν κάποιος θέλει να ανακαλύψει μια διαφορετική πλευρά του εσωτερικού του νησιού , υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Τα μονοπάτια ή αλλιώς ρίμες είναι κατάλληλα για περπάτημα, εφόσον δεν χώρουν να περάσουν αυτοκίνητα διότι το μέγεθος τους ήταν τόσο ώστε να μπορεί να περάσει ένα γαιδούρι με δύο κοφίνια.

Μια από τις πιο γνωστές διαδρομές , είναι ο όμορφος και σύντομος περίπατος (περίπου 500 μέτρα) που ξεκινά από τον Άγιο Ιωάννη και καταλήγει στην όμορφη παραλία του Φωκού. Ακόμα, η χερσόνησος Διμαστός ή Διβούνια χωρίζει τον όρμο του Καλαφάτη από τον όρμο της Αγίας Άννας όπου εκεί πέρα βρίσκονται και τα ξεχωριστά εκκλησάκια της Αγίας Άννης και του Ταξιάρχη , όπως και η ανάβαση του λόφου. Επιπλέον, η διαδρομή από το αεροδρόμιο στον Πετεινάρο όπου στρίβεις αριστερά προς την Καμαλαύκα ενώ μετά το χωριό στρίβεις δεξιά στη διχάλα για να καταλήξεις στον Πετείναρο κοντά στην Χώρα. Επίσης , μια ακόμη διαδρομή οδηγεί από την πλατεία της Άνω Μεράς στην Παναγία την Λεμονήτρα περνώντας από τον Πύργο του Γκίζη πάνω από τον όρμο της Φτελιάς .

Η ευχάριστη διαδρομή για την λίμνη του Μαραθιού ένας σημαντικός υδροβιότοπος για το νησί μας περίπου τέσσερα χιλιόμετρα . Ακόμα, μια διαδρομή που αρχίζει στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού όπου καταλήγει στην Ληνώ στο σπίτι του Γιανναρού . Η πιο αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή διαδρομή είναι εκείνη που καταλήγει στους καταρράχτες της Μερχιάς. Τέλος, μια εύκολη μετακίνηση για το καλοκαίρι ειδικά είναι τα δρομάκια-μονοπάτια που σε μεταφέρουν από παραλία σε παραλία.

 

3 2

12

 

Στοιχεία Σχολείου

Γυμνάσιο Μυκόνου

Μύκονος - Βρύση

84600,  N. Κυκλάδων

e-mail : mail @ gym-mykon.kyk.sch.gr 

τηλ  : 22890-22288, 22890-28563

Fax : 22890-22288, 22890-28563

Τηλ. Διευθυντή : 22890-27747