Σεμινάριο Ρομποτικής

Σεμινάριο Ρομποτικής

H Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ο καθηγητής Τεχνολογίας διοργανώνει σειρά 2 δίωρων μαθημάτων, με αντικείμενο την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών με το εκπαιδευτικό πακέτο της LEGO EV3, για την περίοδο Ιανουάριο – Μάρτιο 2020. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην εβδομάδα 13/01/2020, ημέρα Σάββατο (18-01-2020) από τις 11:00 – 15:00, στο εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Μυκόνου. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές του Γυμνασίου Μυκόνου που ενδιαφέρονται να εκπαιδευθούν στην κατασκευή και στον προγραμματισμό robot με το εκπαιδευτικό πακέτο ρομποτικής Ev3 της Lego.

Σκοπός της εκπαίδευσης STEM είναι να συνδέσει τη μάθηση με την πρακτική εφαρμογή, ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά σε πρακτικά προβλήματα. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση STEM, καθώς αξιοποιεί σε όλο της το εύρος την Επιστήμη των Υπολογιστών, την τεχνολογία και τα Μαθηματικά. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μία καινούργια Επιστήμη στην οποία συνδυάζονται στοιχεία ανάπτυξης προγραμμάτων σε Η/Υ, τεχνητής νοημοσύνης, μηχανολογίας και μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, με ολοκληρωμένες εφαρμογές να εμφανίζονται σε τομείς όπως η ιατρική, η βιομηχανία κλπ. Στόχος της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του σεμιναρίου είναι να αναπτύξουν οι μαθητές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, να καινοτομήσουν, να είναι αυτοδύναμοι και να στοχάζονται λογικά.

Το γυμνάσιο διαθέτει τα ρομποτικά πακέτα που θα χρησιμοποιηθούν στα σεμινάρια και τα οποία διοργανώνονται δωρεάν για τους μαθητές του Γυμνασίου Μυκόνου. Ο αριθμός των μαθητών που μπορούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά είναι περιορισμένος (20 μαθητές).

Για όσους μαθητές διακριθούν στα σεμινάρια αυτά, και εφόσον το επιθυμούν, θα υπάρχει επιπλέον σειρά μαθημάτων με σκοπό τη δημιουργία ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής. Οι ομάδες αυτές θα εκπαιδευθούν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Με σκοπό να φτιάξουν και να προγραμματίσουν το ρομπότ με το οποίο θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα συμμετέχουν στον τελικό της Αθήνας.

Καλούμε λοιπόν τους μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια και να ασχοληθούν με την κατασκευή ρομποτικών συστημάτων και τον προγραμματισμό τους, να δηλώσουν συμμετοχή. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να είστε διαθέσιμοι σύμφωνα με τις ώρες και την μέρα του σεμιναρίου όπως αυτές σας έχουν ανακοινωθεί.

Δήλωση συμμετοχής  ΕΔΩ  από Παρασκευή 20/12/2019 και ώρα 15:00 το μεσημέρι. Η επιλογή θα γίνει βάσειχρονολογικής σειράςυποβολής της αίτησης.

Στοιχεία Σχολείου

Γυμνάσιο Μυκόνου

Μύκονος - Βρύση

84600,  N. Κυκλάδων

e-mail : mail @ gym-mykon.kyk.sch.gr 

τηλ  : 22890-22288, 22890-28563

Fax : 22890-22288, 22890-28563

Τηλ. Διευθυντή : 22890-27747